Het Valkhoffestival vindt plaats tijdens de Vierdaagsefeesten in de Nijmeegse Vierdaagse-week.

De website van het Valkhof Festival vind je hier: http://www.valkhoffestival.nl.
 

Voor de organisatie van het Valkhoffestival in de Vierdaagse-week is de Stichting Valkhof Festival Nijmegen (voorheen Stichting Popfestivals Nijmegen) in het leven geroepen.

De stichting is erkend als ANBI (algemeen nut beogende instelling). Hieronder vind je de informatie die elke ANBI moet publiceren.
 

naam Stichting Valkhof Festival Nijmegen
fiscaal nummer 851373550
contactgegevens Stationsplein 11A, 6512 AB Nijmegen.
bestuursleden Zie ons uittreksel handelsregister Kamer van Koophandel.
beleidsplan Enige activiteit van de stichting is het organiseren van het Valkhof Festival. Dit festival biedt een podium voor opkomende Nederlandse en internationale bands en vindt plaats tijdens de Vierdaagsefeesten van Nijmegen, het grootste meerdaagse evenement van Nederland. De koppeling met deze feesten is een absolute meerwaarde voor het festival en geeft de mogelijkheden om nieuwe artiesten te introduceren aan een groot publiek. Als festival willen we daarom niet alleen vooruitlopen in de programmering (voor de early adopter) maar ook in de breedte programmeren: aan het publiek wordt het hele scala van hedendaagse (pop)muziek gepresenteerd.
Het Valkhof Festival wordt betaald uit de inkomsten uit de horeca-exploitatie, en uit giften en donaties van particulieren, subsidiegevers en sponsoren. Inkomsten uit kaartverkoop zijn tijdens de gratis toegankelijke Vierdaagsefeesten niet toegestaan. Daarnaast kan het Valkhof Festival rekenen op ruggensteun van het Garantiefonds Popfestivals Nijmegen. Deze samenwerking houdt in dat het garantiefonds bijspringt indien er een tekort ontstaat in de exploitatie van het Valkhof Festival. Daar staat tegenover dat een positief exploitatieresultaat afgedragen moet worden aan het Garantiefonds. Consequentie van deze werkwijze is ook dat Stichting Valkhof Festival Nijmegen geen vermogen aanhoudt.
beloningsbeleid Stichting Valkhof Festival Nijmegen heeft geen personeel in dienst. Diensten worden ingehuurd (free lance, detachering), en er wordt gebruik gemaakt van vrijwilligers. Het bestuur is onbezoldigd (vrijwillig). De vergoeding aan vrijwilligers voldoet aan de wettelijke norm- en regelgeving.
doelstelling Zie onze Statuten.
activiteiten De enige activiteit van Stichting Valkhof Festival Nijmegen is het organiseren van het Valkhof Festival (voorheen 'de-Affaire'). 
In 2012 trok dit festival in 7 dagen nog 60.000 bezoekers, maar inmiddels is dit aantal gestegen naar jaarlijks rond de 80.000 (in 2018 trok het festival 88.000 bezoekers).
Zie voor meer informatie Valkhoffestival.nl.
financiële verantwoording Zie ons Jaarverslag 2018.